Sunday 9 March 2014

Keistimewaan ESP Shaklee

Assalamualikum.


ESP merupakan salah satu produk Shaklee yang sangat hot!!! Kenapa? Mengapa? Jom kita baca kenapa ESP ni sangat ISTIMEWA.



 Ciri-ciri keistimewaa ESP :
  1. Kacang soya yang digunakan oleh Shaklee adalah non-GMO (non-Genetically Modified Organism).
    Secara mudahnya, Shaklee TIDAK menggunnakan sebarang baja kimia atau sintetik yang menyebabkan tumbuhan membesar lebih cepat dari sepatutnya, saiz lebih besar dari sepatutnya atau menjadi cantik dari sepatutnya. Ianya dibiarkan membesar dan hidup secara semula jadi tanpa gangguan.
  2. Protein Soya ESP diproses menggunakan air dan bukan alkohol. Ini sangat penting!! Sesetengah Soy Protein diproses menggunakan alkohol, ini akan menyebabkan isoflavon yang sangat penting dan bermanfaat HILANG. Tanpa ISOFLAVON, Soya mungkin menjadi sesuatu yang merbahaya kepada tubuh manusia.
  3. Mempunyai Indeks Glisemik yang rendah iaitu 39. Indeks Glisemik (GI) menempatkan kedudukan karbohidrat berdasarkan impaknya terhadap paras gula dalam darah. Bahasa mudahnya, jika GI tinggi, gula dalam makanan tersebut akan cepat membebaskan glukos dalam sistem badan. GI rendah pula memecahkan gula secara perlahan-lahan membuatkan rasa kenyang lebih lama.
  4. Diperkaya dengan 5 sumber vitamin B dan 4 mineral yang terdapat dalam soya sendiri.
  5. Bahan anti-thyroid dan anti-pertumbuhan disingkirkan untuk memastikan ia selamat digunakan oleh manusia dan memberikan khasiat optimum.
  6. 1 canister ESP dihasilkan dari 30kg kacang soya untuk mendapatkan ketumpatan dan khasiat yang optimum.
  7. Mengandungi 9 asid amino penting yang tidak dapat dihasilkan oleh badan iaitu Histidine, Isoleucine, Leucine, Lysine, Methionine, Phenylalanine, Threonine, Tryptophan, Valine. Protin terdiri daripada lebih 20 jenis asid amino yang setiap satunya akan menghasilkan jenis protein yang berbeza mengikut keperluan protein dan enzim yang diperlukan oleh tubuh. Walau bagaimanapun, terdapat 9 jenis asid amino yang tidak boleh dihasilkan oleh badan dan perlu didapatkan melalui makanan. Shaklee ESP menyediakan kesemua 9 asid amino tersebut.
Shaklee juga menggunaka proses pensijilan tersendiri yang dikenali Identity Preserved Program(IPP). Ia memastikan kacang soya bebas daripada pendedahan perubahan genetik  daripada benih sehingga kepada pengeluaran. ESP juga TIDAK mengandungi kolestetrol dan asid lemak trans.

 Siapa yang PERLU ambil ESP?
  1. Ibu hamil yang mudah letih dan cepat lapar.
  2. Ibu menyusu yang ingin menghasilkan susu lebih cepat dan banyak.
  3. Mereka yang inginkan kulit lebih sihat dan cantik.
  4. Mereka yang ingin kurangkan berat badan.
  5. Mereka yang mengalami gastik.
  6. Mereka yang ingin membaik pulih sel-sel dalam badan.
  7. Mereka yang ingin  berpuasa - kekal bertenaga, tahan lapar
 sumber
 
  * Produk ini tidak bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuh atau mencegah sebarang jenis penyakit.

Berminat untuk mencuba?? Hubungi saya sekarang.


 Your Shaklee Independent Distributor

  Nurul Syabani  Bt Ab Rahman
  Sms / WhatssApp : 013 928 8067
  Shaklee ID : 884176
  FB Page : https://www.facebook.com/NursyaVitaShop
  Email : syabaniabrahman@gmail.com

No comments:

Post a Comment